Hoppa till innehållet

Hjulskifte

Våra priser för hjulskifte

  • Personbil upp till 18 tum: 400 kr
  • Personbil över 18 tum samt transportbilar: 600 kr


När måste man ha vinterdäck?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars och det är tillåtet att använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Vad ska man ha för däcktryck?

Det finns oftast en liten tabell, som visar vilket lufttryck du ska ha, på insidan av tanklocket eller när man öppnar dörren på förarsidan/passagerarsidan vid A stolpen ”dörrkarmen”. Ofta står det rekommendationer för lufttryck för din bil i bilens instruktionsbok. Fel lufttryck i däcken kan påverka bilens köregenskaper och bränsleförbrukning samt däckens livslängd. Om däcken sliter ojämnt kan det vara ett tecken på fel lufttryck.

Hur vet jag om mina däck är godkända?

Lagen säger att när vinterväglag råder ska mönsterdjupet på dina vinterdäck vara minst 3 millimeter på personbilar, lätta lastbilar och bussar som har en totalvikt på högst 3,5 ton. När mönsterdjupet på ett däck är under 5 millimeter försämras väggreppet märkbart. Därför rekommenderar vi alltid ett mönsterdjup på minst 5 millimeter. För sommardäck rekommenderar vi minst 3 millimeter för bästa väggrepp vid vått underlag. Den lagliga gränsen går vid 1,6 millimeter.

Hur lång tid tar ett däckskifte?

Ett däckskifte tar ca 30 minuter. Förutom skiftet så behöver man på dom flesta bilarna programmera in däcktrycksensorer.

Hur släcker man TPMS lampan?

Peugeot, Citroën och Opel

Nya modeller (ca 2018 och framåt) släcker man i skärmen. Tryck på bilsymbolen och i listan tryck på återställ däcktrycksvarnare. Äldre modeller (PG, CI) har en knapp vid sidan av ratten. På knappen är det en däcktryckssymbol med ett utropstecken.

Hyundai

Tryck på bilsymbolen på pekskärmen. Välj återställ däcktrycksvarnare i listan.

Mitsubishi

Knapp vid sidan av ratten (fyrkant med streck i) tryck på den vid flera gånger tills det i displayen står setting meny. Håll in den knappen tills det piper till. Tryck på knappen flera gånger i menyn tills det visas en däcksymbol (däck med frågetecken) 1–2. Sommarläge 1, vinterläge 2. För att ändra till läge 2 håll in knappen vid ratten. Du måste ha handbroms i och växel i P med tändning på utan bil i gång.

Däckhotell

Med J BIL Däckhotell får du en enkel och smidig förvaring av din sommar- och vinterdäck.